Volledig scherm
Statues by Night in Ede. © Tamara Reijers

Ede wil Statues by Night graag exclusief


EDE Het festival Statues by Night moet de komende jaren alleen in Ede plaatsvinden. Dat wil de gemeente, die daar een extra 10.000 euro voor uittrekt.

Nadat de eerste edities van het festival plaatsvonden in Arnhem, als prelude op het World Living Statues Festival, verkaste het festival vier jaar geleden naar Ede. Daar vonden al drie succesvolle edities plaats. 

Anders

Zo succesvol dat Arnhem dit najaar ook weer een avondlijk festival houdt, vlak voor het Living Statues festival. ,,Maar dat is iets heel anders, bezweert Robin Hagen. Dat moeten we ook nog uitwerken. Statues by Night gebeurt alleen in Ede.’’

Kopie

Op haar website spreekt Statues by Night nog trots van interesse van andere steden. Maar inmiddels is dus besloten zich alleen op Ede te richten. ,,Ik organiseer het voorlopig alleen in Ede’’, zegt Hagen. ,,Maar het is een concept wat elders ook gekopieerd wordt. Dat kan ik niet tegenhouden.’’ Dit bezweert ook een woordvoerder van de gemeente Ede. ,,Nergens anders in Nederland is er Statues by Night.’’ 

Ede is volgens de woordvoerder verder in gesprek met de organisatie om het evenement voor langere tijd vast te leggen voor Ede. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei