Volledig scherm
Huwelijksfotograaf Melissa Ouwehand. © Herman Stöver

Edese fotografe hoopt op nationale prijs

EDE - De Edese fotografe Melissa Ouwehand is met twee foto's genomineerd voor de Bruidsfoto & Film Award. ,,Winnen zou de kroon op mijn werk zijn.’’

Gemiddeld schiet ze per bruiloft tussen de vier- en vijfduizend foto's. Dat daar hele bijzondere beelden tussen zitten, bewijst Melissa Ouwehand van Selijn Fotografie met twee genomineerde foto's voor de Bruidsfoto & Film Award. ,,Ik heb vaker awards gewonnen, maar de Bruidsfoto & Film Award is één van de grootste bruidsfotografieprijzen in Nederland. Dit jaar zijn er 1.600 foto's ingestuurd. Als ik die prijs in ontvangst mag nemen, zou dat de kroon op mijn werk zijn’’, zegt Ouwehand, die ruim twintig jaar in het vak zit.

Twee opeenvolgende dagen

De twee genomineerde foto's maakte de fotografe in juni vorig jaar toevallig op twee opeenvolgende dagen op dezelfde locatie. Het contrast tussen beide foto's is echter groot. ,,De ene foto heeft een explosie van kleuren en de andere foto is zwart-wit. Soms werkt zwart-wit beter, zodat storende elementen niet de aandacht van het moment afleiden’’, legt Ouwehand uit. 

Tweede Edese

Naast Melissa Ouwehand is ook de Edese fotografe Amanda Drost in de race voor de Bruidsfoto & Film Award. Tot 10 mei kunnen mensen op de website bffa.nl op hun favoriete foto's stemmen en op 28 mei worden de winnaars bekendgemaakt. Hoewel Ouwehand vurig hoopt te winnen, zijn prijzen voor haar niet het belangrijkst. ,,Precies vijf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen, dus het zou een prachtig cadeau zijn. Een award is een mooie bekroning op mijn werk, maar de reacties van bruidsparen doen me het meest.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei