Volledig scherm
PREMIUM
Nees van Kruistum (voorste scootmobiel) leidt de race voor Ton Harlaar en Henk Bosman. Bij het hek (van links naar rechts) Rinus Zandee, Ger van de Krogt en Herman Kuipers. © Herman Stöver

Edese ouderen racen op het circuit in Zandvoort

EDE -  Normaal rijden er dure, snelle bolides, maar eind juni racen er ouderen in scootmobiels. Een team van buurthuis De Meerpaal in Ede-Zuid houdt woensdag 27 juni de eer van de provincie Gelderland hoog op het NK Scootmobiel op het circuit van Zandvoort.

De coureurs Ger van de Krogt (87), Herman Kuiper (80), Rinus Zandee (77), Nees van Kruistum (80), Ton Harlaar (82) en Henk Bosman (83), hebben er zin in en zien het als een leuk dagje uit. ,,Het wordt lachen, gieren, brullen”, zegt teamlid Van de Krogt. ,,We gaan binnenkort naar Papendal voor onze conditietraining”, vult Ton Harlaar aan. ,,Zijn bijnaam is ook wel Ton Verstappen”, grinnikt een ander. Het groepje coureurs heeft al de grootste lol, terwijl het evenement pas over een maand plaats heeft. ,,Het kind komt weer bij je boven. We missen die dag ons middagslaapje, maar dat hebben we er wel voor over”, zegt Harlaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei