Volledig scherm
Jason Veenendaal (9) uit Ede kreeg een Edese Pluim.

Edese Pluim opnieuw uitgereikt

EDE - Opnieuw zijn op het gemeentehuis in Ede lintjes uitgereikt aan kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving.

De Edese Pluim werd zaterdag feestelijk uitgereikt. Anna van Pouderoijen en Oszy van Heel (10) kregen de Pluim voor hun rol in de film Blijven, komen en gaan. Marieke Ydo (15) werkt al twee jaar elke zondag op kinderboerderij De Proosdij in Ede en ook zij ontving een Pluim.

Net als de broers Tim en Rick de Bruin (10 en 8) uit Lunteren, die vorig jaar voor Stichting Alpe HuZes de Franse berg Alpe d'Huez zijn opgefietst om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding.

Dit deed ook Jason Veenendaal (9 jaar). Hij beklom met zijn skelter de Alpe d'Huez en haalde 21.000 euro. Een Pluim was er ook voor Jeroen van Wijk (16 jaar) die met een foto van een poolvos de WNF-Photo Award in Den Haag won. In de prijzen vielen ook Polar Bears jongensteam tot 15 jaar voor de tweede landstitel en basisschool De Sprong uit Lunteren.

Volledig scherm
De winnaars van de Edese pluimen samen met de jury onder leiding van burgemeester Cees van der Knaap. Foto: Bert Vos/gemeente Ede © Foto: Bert Vos/gemeente Ede
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei