Volledig scherm
PREMIUM
Postzegels afweken op zondagochtend, © DG/Arnold Winkel

Een brief met een
postzegel erop

blogEr ligt sneeuw deze zondagochtend. Het oogt idyllisch, maar dat is het ook eigenlijk wel. Wat kinderen spelen met een sleetje of boetseren een sneeuwpop. 

Quote

Misschien was ik wel de enige in Nederland die dat heeft gedaan

Arnold WInkel, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Ik heb niet direct aandrang om de witte wereld te betreden. Heb net een klein stukje gefietst en dat smaakte niet direct naar meer. De sneeuw is al zachtjes aan het smelten en er valt miezerige neerslag. Lekker binnen blijven dus. De sudoku's van het weekend zijn af, dus maar eens kijken wat de post de afgelopen dagen heeft gebracht. Dat is vooral reclame voor goede doelen. Die gaan ongeopend in de papierbak. Ik heb mijn vaste goede doelen.

Er ligt ook een brief van Vitens. We moeten in Wageningen ruim 75 euro dokken, omdat de gemeente het heeft behaagd om precariobelasting (een belasting voor het hebben van leidingen) in te voeren en te innen. Dat rekent Vitens dus meteen door aan de klant. Logisch. Benieuwd wat de gemeente met de opbrengst gaat doen.

Dat was de post dus. Wat me doet denken aan vroeger, toen er nog echte brieven en kaarten met een postzegel erop in de brievenbus ploften. Wie krijgt er nog wel eens een? Ja, nu toevallig in de kersttijd een paar. De rest van het jaar heb ik een vakantiekaart en een paar rouwbrieven gekregen, met postzegel. Die scheur ik nog altijd trouw van de enveloppe, in afwachting van het afweken. Want ik spaar ze nog steeds.

En toen gebeurde het. Ik heb een paar handenvol postzegels afgeweekt. Misschien was ik wel de enige in Nederland die dat heeft gedaan. Geeft best een bijzonder gevoel. Zo toch maar even een frisse neus halen. Dat hebben vast meer mensen gedaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei