Volledig scherm
Studenten van de Gerrit Rietveld Academie geven presentaties waarin wetenschap met kunst wordt gecombineerd. © Herman Stöver

Een ketting van aarde bij Wageningen UR

WAGENINGEN - Kunst ontmoet Wageningse wetenschap: bolletjes met verschillende aarde worden samengevoegd tot een ketting. Dat levert weliswaar een zeer zware ketting op, maar dat past volgens de makers bij de zware verantwoordelijkheid om goed met de aarde om te gaan.

Het kunstwerk Car(ry)ing is gemaakt door Laura Schürch en Henshao Suzuki van de Gerrit Rietveld Academie en Maricke van Leeuwen van Bodemkunde van Wageningen UR. 

Het lijkt geen kunstwerk om in de regen mee buiten te gaan lopen, maar is wel een inspirerend en voor velen aansprekend voorbeeld van de ontmoeting tussen kunst en wetenschap.

100 jaar WUR

In Impulse op de Wageningen Campus lieten studenten van de Rietveld Academie uit Amsterdam en de Design Academy uit Eindhoven zien waartoe de kennis van elf promovendi van Wageningen Universiteit hen inspireerde. De ontmoeting is onderdeel van de viering van 100 jaar Wageningen UR.

Het idee is dat wetenschappers en kunstenaars veel met elkaar gemeen hebben: ze experimenteren, reflecteren en verwonderen zich over de wereld om hen heen. Hun ontmoeting heeft geleid tot een inspirerende presentatie en expositie in Impulse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei