Een A320 van budgetmaatschappij Easyjet.
Volledig scherm
Een A320 van budgetmaatschappij Easyjet. © REUTERS

'Eerlijk beeld krijg je met vijftig vluchten per dag en dat wekenlang'

Actiegroepen in Oost- en Noord-Nederland die ageren tegen de laagvliegroutes van Lelystad Airport, hebben forse kritiek op de belevingsvlucht die voor de zomer wordt gehouden. Het ministerie wil een Airbus A320 of Boeing 737 de toekomstige laagvliegroutes boven Gelderland en Overijssel laten vliegen. 

8 reacties

 • Ronald73

  4 jaar geleden
  Wie zegt dat er in Brabant geen gebieden zijn waar geen enkel geluid is. Maar zelfs op de Veluwe is altijd en overal geluid in de buurt. Hordes toeristen, burlende edeleherten, snelwegen, oefenterreinen van defensie. Je maakt mij niet wijs dat het er oorverdovend stil is.
 • Lezersmening

  4 jaar geleden
  We hebben het hier over de Veluwe waar geen enkel geluid is. Ook niet van snelwegen. Elk vliegtuig is er een teveel.
 • Ronald73

  4 jaar geleden
  Ga eens rondom EIndhoven kijken. Van vliegtuigen op een hoogte van 1800 m heb je nauwelijks last, weet ik uit eigen ervaring.
 • Ronald73

  4 jaar geleden
  Ik woon zelf in de aanvliegroute van Eindhoven Airport, hier komen de vliegtuigen ook op zo'n 1800 m hoogte over. Dan hoor je die vliegtuigen echt maar net, maar niet op een manier dat je er last van hebt. Ze doen net of er continu vliegtuigen overkomen, maar er zitten duidelijk pauzes tussen. De situatie bij Eindhoven nu is vergelijkbaar met Lelystad straks. Daarbij, de luchtvaart gaat de komende jaren echt alleen maar stiller en schoner worden. Vooral de nieuwe generaties B737 en A320 zijn goed op weg.
 • jhu

  4 jaar geleden
  de crux zit 'm in "zo goed mogelijk"......daar is hier geen sprake van. Daar is pas sprake van indien er een dag lang met het aantal toestellen wordt gevlogen dat te verwachten was. Bovendien vol-beladen via exact dezelfde route.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei