Volledig scherm
© Herman Stöver

Eerst zand, straks bomen op de Markt in Ede

EDE - Het is even een halfjaartje op de tanden bijten voor de ondernemers rond het Marktplein in het centrum van Ede. Maar eind juni moeten ze dan kunnen genieten van een compleet vernieuwde markt met waterpartijen, veel groen en verschillende bomen. 

Het werk aan het plein heeft door de kou een tijdje stil gelegen, maar deze week wordt er weer gewerkt. 

Tijdens de aanleg blijven zowel de winkels als de parkeergarage onder de Markt bereikbaar voor het winkelend publiek. Om geluidsoverlast te beperken, werkt de aannemer alleen op werkdagen en begint het werk niet eerder dan zeven uur in de ochtend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei