Volledig scherm
zat 27-05-2017 Drukte bij het Henschotermeer Woudenberg © Saskia Berdenis van Berlekom

Einde van recreatieschap Utrechtse Heuvelrug kost 2 miljoen

VEENENDAAL - Het opheffen van het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied kost de elf deelnemende gemeenten en de provincie Utrecht 1,9 miljoen euro.

Het samenwerkingsverband heeft in de ogen van het bestuur geen toegevoegde waarde. Daarom is besloten het recreatieschap per 31 december 2017 op te heffen. Het geld dat de gemeenten en provincie moeten neertellen wordt gebruikt om de medewerkers te laten afvloeien.

 De gemeenten in het recreatieschap zijn Amersfoort, Bunnik, De Bilt, Leusden, Renswoude, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg, Wijk bij Duurstede, Zeist en provincie Utrecht. Ze betalen naar rato mee aan de liquidatie. Het schap was onder meer betrokken bij beheer van fietspaden en het Rhenense recreatiegebied Kwintelooijen.

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei