De iconische Enka-schoorsteen torent uit boven de woonwijk die op de plek van de oude Enkafabriek in Ede is verrezen. De grondwatervervuiling die in de Edese bodem achterbleef, is inzet van een Raad van Statezaak.
Volledig scherm
De iconische Enka-schoorsteen torent uit boven de woonwijk die op de plek van de oude Enkafabriek in Ede is verrezen. De grondwatervervuiling die in de Edese bodem achterbleef, is inzet van een Raad van Statezaak. © Herman Stöver

‘Enka-smeerpijp’ om vervuild grondwater uit Ede te lozen in Rijn bij Wageningen mag er komen

De pijpleiding waardoor vervuild grondwater uit Ede bij Wageningen in de Rijn wordt geloosd, mag er komen van de Raad van State. Die heeft woensdagochtend uitspraak gedaan in de zaak die milieugroepen uit Ede en Wageningen aanhangig hebben gemaakt.

10 reacties

 • Besje Ka

  2 maanden geleden
  Dit is écht onbegrijpelijk!!.. alles voor het milieu en dan dit!?!?!
 • Pablo De Brito

  2 maanden geleden
  We hebben een stikstof probleem. Daarom werkt de overheid (Rijkswaterstaat) er aan om de water kwaliteit te verbeteren . Onder meer om de stikstof uitstoot omlaag te brengen. (NLPG) nationaal programma landelijk gebied. Dus wat doen ze nu dumpen de Enka shit in de Rijn. Hoezo water kwaliteit verbeteren? En natuur etc Staat bij Aanpak stikstof Rijksoverheid
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ M. Wesselink,noemen jullie dit een probleem oplossen.
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Nu kan je zie hoe ongeloofwaardig de overheid kan zijn. Aan de ene kant met hoge spoed het land in rep en roer brengen, om het belang van het stikstof probleem aan te geven, aan de andere kant met droge ogen 9 miljard liter ernstig vervuild grondwater in de Nederrijn lozen. Oppervlaktewater "legaal" vervuilen met een door de overheid zelf verstrekte vergunning.!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ze moeten het in Ede en Gelderland nooit meer over het milieu hebben. Wat een smeerpijpen. Schandalig.

In samenwerking met indebuurt Ede