Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren denkt dat sluiting van de Hoenderloo Groep 'dramatische gevolgen' kan hebben voor de kinderen die er nu zorg krijgen. © Kevin Hagens / Inzet: Monique Kooijmans

Expert: Sluiting Hoenderloo Groep kan dramatisch uitpakken

De sluiting van de Hoenderloo Groep in Apeldoorn kan ‘dramatisch uitpakken’ als de ruim tweehonderd kinderen met zeer complexe, meervoudige psychische problemen weer thuis moeten gaan wonen, zegt Robert Vermeiren, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Universiteit Leiden.

Het gaat om kinderen met  complexe problemen die langdurige, intensieve zorg nodig hebben. De Hoenderloo Groep, waar ze wonen en 24 uurszorg krijgen, is voor hen heel belangrijk. Vanwege financiële tekorten en gebrek aan landelijk beleid stopt dit nu.

Hoenderloo vangt zware gevallen op, jongeren tot achttien jaar die al een heel lang, intensief zorgtraject hebben doorlopen en nergens anders meer terecht kunnen. Er is geen alternatief voor die zorg in Nederland, stelt Vermeiren.

Maakt u zich als ouder zorgen waar uw kind nu terecht komt? Of als medewerker die begaan is met het lot van deze jongeren? Laat het onze verslaggever Paolo Laconi weten via p.laconi@destentor.nl.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei