Volledig scherm
Station Veenendaal. © Raphael Drent

Extra controles fiets parkeren bij Veenendaalse stations

VEENENDAAL - Veenendaal gaat vanaf maandag weer extra controleren op verkeerd geparkeerde fietsen bij de twee Veenendaalse treinstations. Wie verkeerd parkeert, kan flink wat tijd kwijt zijn met zoeken.

De gemeente is vorige maand begonnen met strenger controleren en laat verkeerd geparkeerde fietsen verplaatsen. Volgende week komen er extra controles, hebben de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar) laten weten. De boa's checken of de tweewielers op de goede plekken in de fietsenrekken gezet worden. Fietsen buiten de rekken krijgen een label en worden teruggezet op een willekeurig beschikbare plek in de stalling, ook aan de andere kant van het station. Dus dat kan even zoeken worden.

Buiten de rekken

Bij de treinstations Veenendaal-centrum en Veenendaal-west staan veel fietsen buiten de rekken. Als fietsen lukraak worden neergezet, oogt dat niet alleen slordig, ze blokkeren ook soms de route van en naar het perron, aldus de gemeente.

Fietsen mogen bovendien niet langer dan vier weken achter elkaar in de stalling staan. Na die vier weken wordt een fiets verwijderd en naar de gemeentewerf gebracht, waar die vier weken lang is af te halen. Verwaarloosde fietsen en wrakken worden gemerkt en gaan dan snel naar de gemeentewerf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei