Volledig scherm
De leegstaande Pniëlkerk met zijn karakteristieke trapgevel staat leeg sinds 2011. © DG

Facelift om Pniëlkerk sneller te slijten

VEENENDAAL- Opknappen voor maximaal een miljoen euro en dan proberen te slijten aan een 'trekker' voor het Veenendaalse winkelcentrum. De nu leegstaande Pniëlkerk moet rond november 2018 verbouwd zijn.

,,Een nieuwe vloer en een nieuwe gevel", dat is volgens wethouder Arianne Hollander wat de komende tijd gaat gebeuren met de leegstaande kerk die gemeentelijk bezit is. Op die manier wil Veenendaal sneller een koper of een huurder vinden voor het gebouw aan het Thoomesplein in het centrum. ,,Bij voorkeur een koper", aldus Hollander. ,,We willen daar graag een aanvullende functie voor het centrum."

Food hall

Zo werd al eens geopperd om er een food hall te vestigen of een brouwerij. Maar het gebouw is nu feitelijk ongeschikt en kopers zijn er nog niet. De gemeenteraad besloot eerder om maximaal een miljoen euro uit te trekken voor de opknap. ,,De vloer moet helemaal vlak gemaakt worden en de gevel wordt helemaal opgeknapt." Het is de bedoeling dat er een grotendeels glazen gevel voor het gebouw komt.

Winkeltijden

De vergunningen gaan nu de deur uit en als alles volgens planning verloopt, is de opgeknapte Pniëlkerk november 2018 klaar. Tegelijkertijd kunnen geïnteresseerden zich melden bij de gemeente. Het moet wel een gebruiker zijn die open is tijdens winkeltijden om het (winkel)centrum aantrekkelijker te maken.

Het gebouw staat sinds 2011 leeg. Toen is het verkocht aan de gemeente, de kerkgemeenschap verhuisde destijds naar een nieuw kerkgebouw buiten het centrum, in de buurt van het Stadspark.

Volledig scherm
De nu leegstaande Pniëlkerk in het Veenendaalse centrum wordt volgend jaar verbouwd om een nieuwe koper of huurder te trekken. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei