Volledig scherm
Het Veenendaalse filmfestival. © DG

Fictie en documentaire winnaars op Veenendaals filmfestival

VEENENDAAL - Xander Tukker en Frank Pas hebben zaterdag de 'Veense Oscar' in de wacht gesleept op de derde editie van Veenendaal Filmt.

Het Veenendaalse filmfestival voor korte films werd voor de derde keer gehouden. Het is bedoeld voor Veenendaalse amateurfilmers die zo de kans krijgen om hun producties een keer in een echte filmzaal te tonen.

Stoelen bijslepen

Het festival week dit jaar door de tijdelijke sluiting van cultuurcentrum Spectrum uit naar de kleinere Stiplounge waar er stoelen bijgesleept moesten worden om de kleine honderd bezoekers onder te brengen. Xander Tukker won in de categorie tot 26 jaar met zijn fictieve korte verhaal 'Lef', ook het thema van deze editie van het filmfestival. Frank Pas won in de categorie vanaf 26 jaar met de documentaire Macula Degeneratie.

Hoge kwaliteit

Er waren negen inzendingen. ,,En de kwaliteit was een stuk hoger dan de vorige twee keren", aldus Jacco van de Weerd namens de jury. ,,Het niveau stijgt, ontstijgt soms zelfs het amateurniveau, het was een moeilijke keuze."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei