Op deze plek komt de nieuwe oversteek voor fietsers naar Medisch Centrum Kortenoord in Wageningen
Volledig scherm
Op deze plek komt de nieuwe oversteek voor fietsers naar Medisch Centrum Kortenoord in Wageningen © DG/Eric Wijnacker

Fietsers veiliger Kortenoord Allee Wageningen over

WAGENINGEN - Nog dit jaar komt er een nieuwe oversteek voor fietsers bij de Kortenoord Allee, tussen de nieuwe Wageningse woonwijk Nieuw Kortenoord en de Haagsteeg.

Buurtbewoners konden deze week tijdens een inloopbijeenkomst kennis nemen van de schetsen voor de nieuwe oversteek. Nu steken fietsers er wel over, maar dat doen ze via een illegaal zelf gebaand paadje en heel veilig is dat niet. 

Medisch centrum

In de loop van dit jaar wordt er een nieuw fietspad aangelegd tussen het Medisch Centrum Kortenoord en de Haagsteeg, aan de zuidkant van de rotonde in de Kortenoord Allee. Het nieuwe fietspad en de nieuwe oversteek zullen vooral gebruikt worden door bewoners van Nieuw Kortenoord en bezoekers van het Medisch Centrum. Formeel moeten de fietsers nu nog ruim een halve kilometer omrijden via de oversteek bij de Ooststeeg of de rotonde bij de Marijkeweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei