Volledig scherm
Station Veenendaal-De Klomp. © Cord Otting

FoodValley vraagt aandacht voor station Veenendaal-De Klomp

EDE - Regio FoodValley vraagt bij de provincies Utrecht en Gelderland aandacht voor het intercitystation Veenendaal-De Klomp. Ook willen de regiogemeenten nauw betrokken te worden bij de studie naar de treinverbinding Utrecht-Arnhem.

In de lokale politiek en in de media zijn de afgelopen weken zorgen geuit over de mogelijke toekomstplannen van dit station. 

Daarbij zou de intercitystatus van het station in het geding zijn. Het intercitystation Veenendaal-De Klomp heeft echter een belangrijke regionale functie, vindt de Regio FoodValley.

Overstappunt

Station Veenendaal-De Klomp is een veelgebruikt overstappunt voor regionale reizigers van bus, auto en fiets op trein richting onder meer Utrecht/Amsterdam en Arnhem/Nijmegen. De afgelopen jaren heeft dit station een enorme groei doorgemaakt. In 2010 waren er gemiddeld 2.600 in- en uitstappers per dag op het station. In 2016 was dit gegroeid tot 4.200 per dag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koning plant in Wageningen boom voor wereldwijd bosje Universitrees
    PREMIUM
    Video

    Koning plant in Wageningen boom voor wereldwijd bosje Universi­trees

    WAGENINGEN - Koning Willem-Alexander heeft zaterdag een gummiboom geplant op de Wageningen Campus. Op honderd plekken in de wereld, waar Wageningse afgestudeerden (alumni) wonen en werken, worden dit jaar ook bomen geplant om het wereldwijde onderzoek van de 100-jarige universiteit op een passende wijze te vieren en mondiale verbondenheid te illustreren. De bomen heten Universitrees (wereldwijde universiteitsbomen).

De Vallei