Volledig scherm
De Gele Rijders bewegen zich op paarden voort tussen het publiek op het Foulkes Festival. © DG

Foulkes Festival van 5 mei Wageningen naar Belmonte Arboretum

WAGENINGEN - Het Foulkes Festival en de ontvangst van de veteranen op 5 mei heeft dit jaar plaats  in Belmonte Arboretum op de Wageningse Berg. Wageningen45 is heel blij met deze nieuwe locatie, die nog veel mooier is dan de oude locatie op De Dreijen.

Wageningen45 moest op zoek naar alternatieve locaties voor diverse programma-onderdelen van het Bevrijdingsfestival Gelderland en het Foulkes Festival. Omdat er gebouwd gaat worden op De Dreijen en op Duivendaal, twee complexen van Wageningen UR. Op Duivendaal kan dit jaar nog wel het door vele duizenden liefhebbers bezochte dancefeest Dance Square terecht. 

Hoofdpodium

Voor het Bevrijdingsfestival Gelderland is een herinrichtingsplan voor de komende jaren ontwikkeld, waarbij het Hoofdpodium en Sena Performers Stage verplaatst worden naar parkeerterreinen in de binnenstad. Het hoofdpodium, dat de laatste jaren op Duivendaal stond, keert dus niet terug naar de Markt. Hierdoor ontstaat er ook een verschuiving bij drie andere podia. Wageningen45 garandeert dat er voor alle podia een mooie plek in de binnenstad komt. Door vrijwilligers wordt nu gewerkt aan de programmering. Wie er komen optreden wordt begin maart bekendgemaakt. 

Belmonte

De grootste verrassing voor velen is de verplaatsing van het Foulkes Festival naar Belmonte Arboretum. Stichting Belmonte Arboretum stelt deze botanische tuin beschikbaar voor de veteranen, re-enactmentgroepen en exposities van oorlogsmusea. Een woordvoerder van Wageningen45laat weten 'zeer verheugd' met deze nieuwe partner en locatie te zijn: ,,Belmonte Arboretum is een prachtig decor voor dit spraakmakende evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen.’’

Wageningen45 stelt zo voor de komende jaren een duurzame oplossing te hebben gevonden: ,,En Wageningen45 kijkt uit naar de komende editie van Bevrijdingsevenement Wageningen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei