anp
Volledig scherm
© anp

Fracties CDA en VVD in Ede willen inzicht in taalniveau bijstandsgerechtigden

Ede - Is het taalniveau van 260 bijstandsgerechtigden in de gemeente Ede inmiddels op niveau? Dat willen de fracties van CDA en VVD van het stadsbestuur weten. In september vorig jaar voldeden 260 inwoners van de gemeente niet aan de Wet Taaleis.  De taaleis in deze wet houdt in dat bijstandsgerechtigden die de Nederlandse taal niet machtig zijn, zich moeten inspannen om de taal in ieder geval op basisniveau onder de knie te krijgen. 

6 reacties

 • de gelderse gravin

  4 jaar geleden
  ik lees hieronder vijf meningen en ik deel ze allemaal ! ik findt dese gang van saken sgandalig / inhalig !
 • Dhjana

  4 jaar geleden
  Wie bepaalt waar de grens ligt tussen niet kunnen en niet willen? Of niet de mogelijkheden krijgen? Ik heb Vluchtelingenwerk twee jaar les zien geven aan een goeie vriend van mij, die als analfabeet naar nederland kwam en waarvan bleek dat hij zwaar dyslectisch was. Er werd op een volkomen prutsniveau lesgegeven, terwijl de taaleisen van de inburgeringscursus dermate zwaar zijn dat menig Nederlander onderuit zou gaan. En dan korten? De gemeente gebruikt dat gewoon als melkkoe.
 • Josefien

  4 jaar geleden
  PS, Wat betreft de taalvaardigheid in het spreken zou de gemeente eens kritisch kunnen kijken naar wie dat geeft. Er zijn nogal wat " aanbieders" die er met de pet naar gooien.
 • Josefien

  4 jaar geleden
  Flauwekul! Laat ze eens opzoeken hoeveel procent van de bevolking laaggeletterd is, en dat zijn echt niet alleen mensen in de bijstand. 
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Het gaat dus over mensen die hier alleen maar zijn vanwege gratis huisje boompje beestje. En als dat erg duidelijk is, niet korten maar wegwezen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei