De bloemenwinkel in De Bospoort.
Volledig scherm
De bloemenwinkel in De Bospoort. © DG

Geen gedwongen verhuizing om winkels in Ede-centrum te concentreren

EDE - Het centrum van Ede is te langgerekt. Daarom moeten de winkels dichter bij elkaar komen te staan, in een gebied gelegen tussen de Molenstraat en het Bevrijdingsplein. 

4 reacties

 • Elvis

  3 jaar geleden
  Het wordt tijd dat de gemeente een flinke "leegstandsbelasting" gaat heffen, worden de huurprijzen vanzelf wel lager. Overigens heeft Ede wel een tegenstrijdig beleid, het Guppy mocht verhuizen naar het industrieterrein maar is verzuimd de bestemming detailhandel van de leeggekomen panden aan de Schaapsweg te halen. Inmiddels zijn er nieuwe winkels in gevestigd.
 • Lucky

  4 jaar geleden
  Het lijkt er nogal op dat dit plan vooral in het voordeel is van de investeerders in het gebied rond de Achterdoelen. Verder lijken er voor alle andere betrokkenen alleen nadelen te zijn.
 • wil

  4 jaar geleden
  Door projectontwikkelaars te laten investeren ontstaat onbetaalbare nieuwbouw. Hoge huren hebben er al toe geleid dat juist de kleine ondernemers de kop niet boven water hielden en mede oorzaak waren van leegstand in ede-centrum. Je bent toch wel gek om van een goedkope locatie weliswaar vrijwillig naar een duur pand te vertrekken. Toch?
 • Lezersmening

  4 jaar geleden
  Goede zaak, maar ook de horeca naar het centrum brengen. Bospoort horecaluw maken. Goed voor nachtrust bewoners en terugdringen parkeeroverlast. Woonfunctie uitbreiden.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei