Eén van de gebouwen van de universiteit van Wageningen.
Volledig scherm
Eén van de gebouwen van de universiteit van Wageningen. © anp

Geen luidruchtige studenten in woningen langs Costerweg

WAGENINGEN - Nee. Er komen beslist geen luidruchtige eerstejaarsstudenten te wonen in de 156 nieuwe studentenwoningen langs de Costerweg tussen Costerstaete en verpleeghuis Pieter Pauw. Daar zijn louter ouderejaars en promovendi welkom en die zijn doorgaans stukken rustiger.

Die belofte heeft studentenhuisvester Idealis gedaan en de gemeente zal daar op toezien. Maar pleidooien om naast studenten ook senioren een plekje te gunnen op het terrein lijken het op maandag 9 oktober niet te halen tijdens de gemeenteraadsvergadering. Omwonenden vrezen overlast en hebben al aangekondigd dat een gang naar de Raad van State er dik in zit.

Ze werden maandagavond niet veel wijzer van het gesprek tussen raadsleden en wethouder Han ter Maat. Ter Maat gaf nogmaals aan dat het niet gelukt is om een zorginvesteerder te vinden die ook voor senioren zou willen bouwen naast het verpleeghuis. 

Verkiezingsthema

Een raadsmeerderheid lijkt zich hier, soms wel morrend, bij neer te leggen. Eerder op de avond werd ook al duidelijk dat de druk van de studentenhuisvesting op de stad een hevig verkiezingsthema gaat worden. Door de stormachtige groei van de universiteit groeit bij veel Wageningers het gevoel dat er alleen nog maar voor studenten gebouwd wordt. En er werd maandagavond door enkele raadsleden al een voorschot genomen op eventuele bouwplannen aan de Costerweg 5, tussen de Hoogvliet-supermarkt en bedrijvencentrum Hanenhof. Daar mogen beslist niet alleen studenten komen wonen. Zo dicht bij de stad willen ook andere Wageningers wel graag wonen. Ter Maat zei dat dat ook de bedoeling is.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei