Volledig scherm
© dg

Geen vuurwerk rond Edese ziekenhuis, hospices en kinderboerderijen

EDE - Burgemeester René Verhulst van Ede heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei, twee hospices en twee kinderboerderijen benoemd tot vuurwerkvrije zone. 

Het gaat om Ziekenhuis Gelderse Vallei, hospice De Olijftak en kinderboerderijen De Proosdij en De Oude Hofstede in Ede en hospice Bennekom.  Op deze plaatsen mag tussen 18.00 uur op oudejaarsdag en 02.00 uur op nieuwjaarsdag geen vuurwerk worden afgestoken. De burgemeester maakt een uitzondering voor zogeheten fop- en schertsvuurwerk, zoals sterretjes, knaltouwtjes en dergelijke. Buiten de genoemde tijden mag sowieso geen vuurwerk worden afgestoken. 

Verhulst meent dat kwetsbare groepen bovengemiddeld overlast ervaren van het afsteken van vuurwerk. Op basis hiervan heeft hij bij de genoemde instellingen een vuurwerkvrije zone ingesteld. Een woordvoerder van de gemeente Ede voegt er aan toe dat in de vuurwerkvrije zones geen woonhuizen liggen. ,,De zones gelden voor de terreinen van de vijf instellingen", aldus de woordvoerder. ,,Er is geen gebied om heen bij het verbod getrokken."

Veenendaal

In Veenendaal wil de gemeente af van vuurwerkoverlast rond met name verzorg- en verpleeghuizen, kerken, fietstunnels en kinderboerderijen. Daar moeten vuurwerkvrije zones komen, zei de gemeenteraad in juli. Er komt een onderzoek of vuurwerkvrije zones haalbaar zijn. 

Wageningen stelt met oud en nieuw geen vuurwerkvrije zones in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei