Volledig scherm
PREMIUM
Bockbier met kaas, een fijne combinatie. © foto ad

Geen wereld zonder seizoenen

Column Aan de MarktDe herfst is lang geleden begonnen en er komt maar geen einde aan. Wel is alle rotzooi van de vallende bladeren opgeruimd en is de geur van rottend blad verdwenen. 

Helaas is de paddenstoelpracht teruggenomen door de natuur. De winter heeft het bijbehorende seizoen nog niet echt overgenomen. Maar toch… het is winter.

In bierland heeft de herfst wel degelijk plaatsgemaakt voor de winter en daar ben ik blij om. Veel bockbieren zijn de revue gepasseerd en wat mij betreft is het heerlijk avondje nu gekomen. Ik hou van verwarmende donkere en blonde winterbieren, soms gekruid, maar in ieder geval stevig gehopt. 

Natuurlijk drink je deze bieren langzaam vanwege het hoge alcoholpercentage, maar iedere slok is dan ook ‘raak’. De smaak en nasmaak liggen vaak ver uit elkaar, waardoor de afwisseling hiervan alle facetten van het bier tot volle glorie laat komen.

Een stevig stuk kaas of zelfs een brok pure chocolade maken het genot compleet. Ik leef momenteel in een permanente tweestrijd. Het winterbierenseizoen kan voor mij niet lang genoeg duren. Kijk ik echter naar het 'donkere’ buiten en voel ik de kou dan kom ik slechts op één gedachte: ‘Was het maar zomer!’

Als je het leven ziet als een opvolging van seizoenen, waar sta ík dan nu? Binnenkort word ik 65. Is dat einde zomer of begin winter? Herfst misschien? Geen lente!

Eigenlijk is het een beetje als het weer en beleef je alle seizoenen als een mix van hetgeen je er zelf uit weet te halen. Niet duidelijk afgebakend en ook niet echt met een eind of begin, maar wel altijd aanwezig. Of het nu het weer, bier of het leven is: Wat zou de wereld zijn zonder seizoenen? 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei