Volledig scherm
Dit beeld treft de automobilist over een maand aan bij de Geertesteeg in Rhenen.

Geertesteeg Rhenen vijf weken dicht

RHENEN Automobilisten rondom Rhenen moeten vanaf half mei rekening houden met een afsluiting van de Geertesteeg. Die weg gaat dan vijf weken dicht.

De Geertesteeg is een veelgebruikte route voor mensen die komend vanaf de Cuneraweg naar Rhenen willen. Maar dat is ook  te zien aan de weg. Het asfalt is er slecht aan toe en brokkelt af aan de zijkanten van de weg. 

Afwatering

Dat heeft ook te maken met een slechte afwatering, aldus wethouder Jan Kleijn. ,,Daarom wordt de straat nu in één keer goed aangepakt en gaat ook de riolering vervangen worden." Dat is ook de hoofdmoot van de drie ton die de opknap van de weg moet gaan kosten.

Ook komen er nog verschillende verkeersmaatregelen zoals twee verkeersplateaus om de snelheid voor het autoverkeer er wat uit te halen. Kleijn: ,,Er zijn twee plekken waar het wat onoverzichtelijker is voor fietsers." Er mag op de Geertesteeg zestig kilometer per uur gereden worden. Het werk moet wel in die vijf weken klaar zijn. ,,We willen de weg weer open hebben wanneer de Rijnweek begint", aldus de wethouder. Die begint op 30 juni.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei