Natuurbeschermingsjurist Arie Trouwborst.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurbeschermingsjurist Arie Trouwborst. © Archief Dolph Cantrijn

‘Gelderland is verplicht om wolf beter te beschermen tegen aanrijdingen op de Veluwe’

De provincie Gelderland is wettelijk verplicht om de wolf beter te beschermen tegen aanrijdingen op de Veluwse wegen. Dat zegt natuurbeschermingsjurist Arie Trouwborst. ,,Het verkeer is onder wolven in Nederland doodsoorzaak nummer 1. In gebieden waar de wolf gevestigd is, moeten zeker maatregelen worden genomen.’’

16 reacties

 • Piet Biemans

  1 jaar geleden
  De kern van dit probleem is ,overigens net als bij een aantal ook zgn. milieuproblemen in Nederland, dat eerst op Europees niveau via wetgeving de wolf als beschermd wordt verklaard en dan gaan we in dit geval in de Nederlandse praktijk bepalen ,als die wolf komt , hoe we die dan daadwerkelijk gaan 'beschermen'. Dat de Nederlandse 'toegankelijke natuurgebieden daarvoor niet meer geschikt zijn wordt op zo'n manier als afweging gewoon overgeslagen, vaak door de tunnelvisionairs natuurbehoud.
 • Albert van der Broek

  1 jaar geleden
  De wolf laten loslopen in Nederland staat gelijk aan net doen alsof er geen overbevolking is. Net doen alsof het vreselijk sympathieke dieren zijn die zich graag aanpassen. Net doen alsof schapen er niet toedoen. Net doen alsof we zo natuur en klimaat redden. Je moet echt wel kolder in de kop hebben om zo te denken. Nooit gedacht dat 'nuchter' Nederland zo irrationeel dom zou zijn.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Jules Vismale.......droom maar fijn verder....!
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Gerrit Louter, wolven kunnen niet verplicht worden om grutjes met stroop, klontjespap, bruine bonen, sla, noten en bessen te gaan eten! En als er inderdaad hier moordlustige ondieren zouden bestaan dan zijn het blijkbaar degenen die voor het criminele pad of voor radicale ideologieën hebben gekozen! Schijnbaar denken teveel mensen nog steeds dat de natuur in Nederland alleen maar voor lieve en schattige dieren is bestemd wat feitelijk helemaal niet kan.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Loslopende honden in de natuur zijn veel erger dan wolven. En dan zijn de mensen die deze honden los laten lopen nog een graadje erger.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei