Volledig scherm
De fundering van de uitkijktoren op de vuilnisbelt bij Wekerom. © Herman Stöver

Gemeente Ede: geen nieuwe schade aan vuilnisbelt Wekerom

EDE - Er is geen sprake van nieuwe schade aan de vuilisbelt in Wekerom. Dat stelt wethouder Willemien Vreugdenhil in een memo aan de gemeenteraad. 

Omwonenden maken zich ernstig zorgen over verontreiniging nadat boven op de vuilnisbelt de fundering is gelegd van een uitkijktoren.  ,,Er loopt nu allemaal giftig blauwe en lichtbruine rotzooi uit”, vertelde Simon Blasweiler, advocaat van de omwonenden, recent in deze krant. 

Mtb-route

Maar volgens Vreugdenhil is er geen enkele sprake van schade door de werkzaamheden.  Deze week is er na een handhavingsverzoek van de bewoners een controle uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er geen grote schade is aangericht, stelt de gemeente.  Dat de deklaag op sommige plekken wat dun is, klopt volgens de wethouder. Dit was echter al zo en zal in het tweede deel van dit jaar gerepareerd worden. Op dat moment moet ook duidelijk zijn hoe het traject van de mtb-route precies zal lopen. '' Volgens de wethouder is het doorsijpelen van water inherent aan vuilnisbelten.  Dit gaat volgens de wethouder om kleine hoeveelheden. Bovendien zou het water onder aan de vuilnisbelt de grond in trekken.'' De werkzaamheden hebben volgens de wethouder  niet geleid door scheuren of doorboringen. Wel zou de dikte van de deklaag zijn aangetast. Dit veroorzaakt geen gevaar, maar moet wel hersteld worden.  

Afwachten 

Advocaat Blasweiler laat weten nog niet te kunnen reageren op de memo. ,,Wij hebben het rapport van de controle nog niet mogen ontvangen.  Dus ik kan er niets over zeggen. Ik weet niet hoe er onderzocht is en ik weet niet of de memo vooral is gebruikt om politiek alles af te dichten. Wij wachten het af.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei