Volledig scherm
Henk Ruseler en Leontien Krul van Park de Hoge Veluwe bij een van de camera's voor het Snapshot Hoge Veluwe project. © Herman Stöver

Gemist? Dierenfoto's op de Veluwe en uitpuilende kerken in Wageningen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Jongerenraad - Op de kop af tien jaar is de Edese jongerenraad actief. Ze boekte successen als het skatepark bij De Peppel en de openluchtbioscoop Cinema in het park. Vier leden blikken terug en vertellen ook over de persoonlijke groei die ze doormaakten door de raad.

Snapshots op de Veluwe - Welke dieren passeren de zeventig camera’s die verspreid over Nationaal Park De Hoge Veluwe staan opgesteld? Wanneer doen ze dat? En met hoeveel? De antwoorden zijn te vinden op de miljoenen foto’s die die camera’s hebben gemaakt. Maar hoe analyseer je al die plaatjes?  Leontien Krul en Henk Ruseler leggen het uit.

Kerken in Wageningen - Verschillende christelijke geloofsgemeenschappen in Wageningen hebben grote moeite om ruimte te vinden voor hun samenkomsten. Twaalf kerken vragen de gemeente nu gezamenlijk in een brief of die op zijn minst wil meedenken. Baptistengemeente De Ontmoeting is volgens de notitie ‘Ruimte om te geloven’ van de gezamenlijke geloofsgemeenschappen de grootste groeier. 

Nieuw leven - De rode deuren van de oude brandweerkazerne van Rhenen gaan weer open. Het leegstaande gebouw krijgt een nieuw leven als een brandpunt voor zelfstandig professionals. ,,Een ontmoetingsruimte waar iedereen terecht kan, om te werken, om cursussen te geven, of gewoon voor goed koffie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei