Volledig scherm
Salomo in de ark van Noach © Sven Menschel

Gemist? Hoe Salomo in de ark komt en een docent Edenaren laat dansen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

De ark van Adam - Ja, we weten dat het in de Bijbel Noach was die met de grote boot ronddreef over het water. Maar in de ark die nu in Wageningen ligt, komen ook Adam en Eva, Salomo en Mozes voorbij. ‘Sommige bezoekers huilen ontroerd’.  

De dansende docent - Is er iets wat Abdel Shahrukhkhan niet kan? De 27-jarige Edenaar geeft les, danst en werd bekend door Holland’s Got Talent. Nu begint hij een dancebattle. Na de ramadan natuurlijk. ‘Danssn is inspannend. Dan wil je goed kunnen eten en drinken.’

Chocola in de conceptstore - Een winkel waar je alleen maar één soort artikelen kunt kopen? Dat is van vroeger. De conceptstore van nu verkoopt van alles en nog wat, als het maar hetzelfde thema heeft. ‘Alles tussen chocola en fietsen.’

Wageningen warm door water - Afvalwater dat niet meer de Rijn in stroomt, maar een tweede leven krijgt als verwarming van duizenden woningen. Het klinkt mooi, maar of dat kan?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei