Volledig scherm
Knutseljuf Ilse Koolen. © Herman Stöver

Gemist? Honderd marathons en 50.000 volgers voor de knutseljuf

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Knutseljuf  - Ilse Koolen uit Ede moest ergens heen met haar creativiteit, toen haar werkgever hobbywinkel Heutink Creatief de deuren sloot in Ede. Ze bedacht De Knutseljuf Ede en begon met knutselblogs. Met succes. Na anderhalf jaar heeft ze 50.000 volgers. 

Hardloper op leeftijd - De 62-jarige Jos Stuyt uit Wageningen heeft zijn honderdste marathon er opzitten. En daar laat hij het niet bij. ,,Precies vijf uur lang tien kilometer per uur lopen, dat geeft zo’n enorme kick” 

Hoogspanning - In Veenendaal wonen honderden mensen al jarenlang onder hoogspanningslijnen. Gaat er nu eindelijk verandering in komen? Michael Melssen hoopt van wel nu ook de provincie bereid is mee te betalen.

Voedselbank op de planken - Het eerste journalistieke theaterstuk van de Gelderlander, maandag in de voedselbank in Ede, smaakte naar meer, stellen bezoekers en betrokkenen. Ook al was de inhoud soms spannend. ,,Ik heb écht het verhaal van de Voedselbank proberen te vertellen", aldus Marlies Haitsma.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei