Volledig scherm
Leerlingen van vier winnende schoolklassen van de wedstrijd ‘Ontwerp jouw schip van de toekomst’. © Herman Stöver

Gemist? Onrust in Ede en het schip van de toekomst in Wageningen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Overlast in Ede - De overlast door jongeren in het Huygenspark in Ede neemt steeds grimmiger vormen aan. Onlangs is een bewoonster bekogeld met stenen en zijn twee handhavers van de gemeente Ede belaagd. ,,De politie komt niet of veel te laat na meldingen. Als er echt iets fout gaat, ben ik bang dat we het zelf moeten oplossen”, zegt een omwonende.

Het schip van de toekomst - Het heeft een vissenvorm en wrijvingsloze haaienhuid. Onder het toeziend oog van kinderen die meegewerkt hadden aan het ontwerp, werd het prototype afgelopen vrijdag te water gelaten in Wageningen. (met video).

Meisjes die voetballen - Een beetje raar? Nee joh. Dat was vroeger. ,,Het is heel normaal dat meisjes voetballen’’, zegt Jeroen Been, voorzitter van voetbalclub DTS in Ede. ,,Vrouwenvoetbal is een volwaardig onderdeel van onze vereniging geworden.’’ Een rondje langs de velden in Veenendaal, Ede en Wageningen.

Van plantenkunde naar kappersvak - Nima Ghaedi studeerde plantenziektekunde in Iran. Zes jaar geleden vluchtte hij met zijn moeder naar Nederland. Zijn droom, een eigen barbershop, is uitgekomen. ,,Ik ben trots op mijn zaak en heb vrede met het verleden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei