Volledig scherm
De familie Harlaar met twee pleegkinderen op het Otterlose Zand. © Fotografie Willemijn

Gemist? Steeds minder winterbanden en ook steeds minder pleegouders

De week in vier verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Huis-aan-huisbladen verdwijnen

Het aanbod van huis-aan-huisbladen neemt weer verder af. Per 1 januari verdwijnt de Edese Post in Ede en valt de Veenendaalse Krant ook niet meer op de deurmat. Wat blijft er nog wel over? Ede Stad en de Rijnpost. Lees: Edese Post en Veenendaalse Krant verdwijnen.

Steeds minder winterbanden

We zouden er eigenlijk allemaal mee moeten rijden in deze tijd van het jaar, maar steeds minder mensen gaan naar de garage om winterbanden onder hun auto te laten zetten. Lees: Steeds meer mensen laten winterbanden links liggen.

De uitbouw die er toch komt

De familie Beudeker uit Veenendaal had tijden lang een grote wens: een uitbouw aan hun woning maken. Lang leek het erop dat dit ijdele hoop was. Tot ineens het groene licht kwam. Lees: De uitbouw die niet mocht, maar er toch komt

Nieuwe pleegouders hard nodig

Nederland heeft een schreeuwende behoefte aan nieuwe pleegouders om kinderen een veilig thuis te geven. Agnes Harlaar antwoordde bijna vier jaar al aan de oproep en is sindsdien een blije moeder in een pleeggezin, Lees: Pleegouders gezocht. ‘Het is keihard nodig’.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei