Mountainbikers op de singletrack op de Amerongse Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers op de singletrack op de Amerongse Berg. © Jan-Freerk Kloen

Genieten van de natuur vanaf de mountainbike

Natuur van NabijEen koude zondagmiddag. Ik ben onderweg naar de Utrechtse Heuvelrug. Om iets te doen wat volgens de meeste vooroordelen een vreselijke hobby is. Ik ben arrogant, egoïstisch, verstoor de rust en laat rommel achter. Alle wandelaars hebben een hekel aan mij en regelmatig roept dat agressie op. Want ik ga mountainbiken.

6 reacties

 • R. Mandersloot

  3 weken geleden
  En natuurlijk weer de voorspelbare reacties van de gewone man. Elke mountainbiker is een aso, let niet de natuur, maakt lawaai, laat rotzooi achter. Tsja, ik weet het nu wel. Ik er ervaar veel meer overlast van e-bikers, maar dat is mijn mening.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  en er maar doorjakkeren. natuur zien die lieden niet, want als dat zien liggen ze meteen op hun klep.
 • Peter Looyenga

  1 maand geleden
  Helaas bevestigt de uitzondering niet de regel. Ikzelf ben een fervent maar serieus scooter rijder (al is het door de Corona nu wat minder), draag altijd een hesje en beschermende kleding, hou me aan de snelheden en zorg er ook voor dat ik fietsers nooit voorbij raas. Maar je zal mij niet zien beweren dat het met scooters allemaal wel meevalt, enkel omdat ik dat zo ervaar. De verbazing bij automobilisten als ik hen in de drukte even voorlaat spreekt boekdelen.
 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  Ach kijk, Henny Tuite van de genietpolitie zal wel even bepalen voor anderen hoe zij van de natuur dienen te genieten. Grenzeloze arrogantie.
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Single tracks, jumps en drops. Gaan we nog fietsen?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei