Volledig scherm
Wageningen Campus, vanuit de lucht gezien in westelijke richting. © Herman Stover

GS houdt vast aan Campusroute Wageningen

WAGENINGEN - Gedeputeerde Staten van Gelderland gaan door met het proces om een Campusroute aan te leggen ten noordwesten van de Wageninge Campus. Deze week heeft GS, zoals verwacht, dat besluit genomen. 

De provincie blijft rekening houden met veel meer verkeer naar Wageningen in de komende jaren. Bezwaarmakers twijfelen daar ernstig aan. Velen hopen dat een mobiliteitsconvenant met alle betrokken - zoals Wageningen UR en de bedrijven - er toe zal leiden dat er minder files ontstaan. 

Reacties

Bijvoorbeeld door fiets en openbaar vervoer te promoten en wellicht betaald parkeren op de Campus te introduceren. De provincie vindt het een goed idee om daar aan te werken, maar gelooft niet dat dat de oplossing is van het bereikbaarheidsprobleem van Wageningen dat ze ziet.

Op de eerste provinciale notitie over het zoekgebied waar de nieuwe Campusroute moeten komen te liggen, is door heel veel instanties gereageerd. Deels door voorstanders zoals Wageningen UR, de Wageningse grote werkgevers W12 en de 'Initiatiefgroep Rondweg biedt wel uitweg'. Maar vooral ook door tegenstanders zoals Wageningen Goed op Weg, Bewonersvereniging Noordwest, Mooi Wageningen en onderzoeksinstituut NIOO. NIOO wijst vooral op het grote belang van het Dassenbos, dat mogelijk aangetast wordt door de nieuwe Campusroute.

Druk

Om deze kansen te benutten is goede bereikbaarheid essentieel, stelt gedeputeerde Conny Bieze in een brief ana provinciale Staten. 'De bereikbaarheid van Wageningen, in het bijzonder de Campus, het Business en Science Park en de Rijnhaven, staat nu al onder druk. Door de geplande ontwikkelingen in en nabij Wageningen, zoals woningbouw, nieuwe bedrijventerreinen en de verdere ontwikkeling van de Wageningen Campus, neemt de druk verder toe.'

Provinciale Staten moeten uiteindelijk in het voorjaar 2019 het definitieve besluit nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei