Wethouder Han ter Maat
Volledig scherm
Wethouder Han ter Maat © Herman Stover

Han ter Maat verlaat de raad in Wageningen

WAGENINGEN - Han ter Maat verlaat per direct de Wageningse gemeenteraad. De nummer 2 van de Stadspartij Wageningen is de beoogde wethouderskandidaat van zijn partij, maar nu er een coalitie lijkt te ontstaan zonder Stadspartij treedt hij terug uit de raad.

Het was voor de partij duidelijk dat de 66-jarige Ter Maat wel terug wilde keren als wethouder, maar dat hij geen ambities had om als gemeenteraadslid verder te gaan. 

Tweede partij

Nu de Stadspartij, ondanks stemmenwinst bij de verkiezingen, als tweede partij van Wageningen buiten de coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en CU lijkt te vallen vindt Ter Maat het beter als de fractie van de Stadspartij de nieuwe raadsperiode maandag begint in de beoogde samenstelling. Dus zonder hem: ,,Ik vind het bij nader inzien belangrijk dat vanaf het allereerste moment de fractie van de Stadspartij kan optreden in dezelfde samenstelling als nadien, los van de uitkomst van de coalitieonderhandelingen.'' De eerstvolgende kandidaat voor de vrijvallende raadszetel van de Stadspartij is Klaas de Weerd. 

Wethouder

Ter Maat blijft nog wel aan als demissionair wethouder, tot de nieuwe coalitie gevormd is. Eerder gaf wethouder en GroenLinks-lijsttrekker Lara de Brito al aan dat het 'een mooi streven' is om het nieuwe college voor 5 mei aan te laten treden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei