Volledig scherm
Station Veenendaal-De Klomp. © Evert Davelaar

Handtekeningen voor behoud Intercity's Veenendaal-De Klomp

VEENENDAAL/ DE KLOMP - Al ongeveer 3.000 personen hebben de  petitie van de nieuwe politieke partij JouwVeenendaal ondertekend om de Intercitystatus van station Veenendaal-De Klomp te behouden. 

De initiatiefnemers, een nieuwe jongerenpartij, zijn bang dat er straks als er zes keer per uur treinen gaan rijden, er geen Intercitytreinen meer stoppen op het station dat officieel in de gemeente Ede ligt. Nu stopt er twee keer per uur een intercity naar Utrecht en naar Nijmegen.

10 minutendienst

JouwVeenendaal baseert zich op het Actieplan ‘Groei op het spoor’ en Programma Hoogfrequent Spoorvervoer van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het gaat om een versie uit 2012. Hierin staan de toekomstplannen voor de spoorverbinding tussen Schiphol en Arnhem/Nijmegen. In dat stuk wordt gerept van een zogeheten '6/6 bediening' (ook bekend als 10 minutendienst) zonder Intercitystops op de stations Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp.

Quote

Dat zou een slechte zaak zijn voor Veenendaal, zeker omdat veel studenten dat station gebruiken als ze naar Utrecht of Nijmegen gaan

Arnoud Snoei

,,We kregen de indruk dat er mogelijk al een beslissing over is gevallen", aldus Arnoud Snoei namens de jongerenpartij. ,,Dat zou een slechte zaak zijn voor Veenendaal, zeker omdat veel studenten dat station gebruiken als ze naar Utrecht of Nijmegen gaan."

2022

Quote

Wat we wel weten is dat het aantal reizigers nog steeds groeit en dat we een manier moeten vinden om die goed te vervoeren

Woordvoerder NS

Een woordvoerder van de NS zegt dat er op dit moment nog niets valt te melden over deze zaak. ,,We hebben het over de dienstregeling van 2022", aldus de woordvoerder. ,,We kunnen nu echt nog niet zeggen hoe die er uit gaat zien. Wat we wel weten is dat het aantal reizigers nog steeds groeit en dat we een manier moeten vinden om die goed te vervoeren." Wanneer er wel meer bekend is, durft ze niet te zeggen. ,,De dienstregeling van 2019 staat nu grotendeels in de steigers. Het zal dus niet op hele korte termijn zijn, dat we meer duidelijkheid hebben."

De woordvoerder zegt wel alles mee te willen nemen in de besluitvorming. ,,We gaan praten met inwoners, reizigers en de betrokken gemeenten. Die gesprekken moeten echter nog plaatsvinden." 

Niet gerust

JouwVeenendaal is er niet gerust op. Snoei: ,,Daarom dat we nu alvast aan de bel trekken en er aandacht voor vragen met deze petitie. Als alles beslist is, ben je te laat."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei