Volledig scherm
Eerste paal voor de sporthal van de korfbalvereniging aan de Marijkeweg in Wageningen. Van links naar rechts: Han ter Maat (Wethouder), Paul Veltman (Bestuurslid Korfbalvereniging Wageningen), Ronald van Bemmel (www.softs.world) en Egbert-Jan Rots (directeur Rots Bouw B.V.) © Guy Ackermans/gemeente Wageningen

Hangende tuinen op gevel nieuwe sporthal Wageningen

WAGENINGEN -  Er komen nieuwe multifunctionele energiecentrales, zogeheten Soft Points, te hangen aan de gevel van de nieuwe sporthal van Korfbal Vereniging (KV) Wageniningen aan de Marijkeweg. Dat biedt ook ruimte voor hangende planten op de gevel.

De nieuwe sporthal, waarvoor de bouw net gestart is, wordt heel duurzaam. Met naast zonnepanelen op het dak dus ook kleine energiecentrales op de gevel. 

Fijnstof

Soft Points wekken energie op, maar kunnen ook fijnstof uit de lucht afvangen en kunnen hangende tuinen op de gevel mogelijk maken.  Softs Point wordt geleverd door Softs, een bedrijf dat samen met (Wageningse) ondernemingen de verduurzaming van de sporthal dus mogelijk maakt. Het zijn draaipanelen van 50 vierkante meter met drie zijdes die elk een andere functie kunnen hebben. 

Zonnepanelen

Quote

KV Wageningen en de basisscho­len kunnen in het seizoen 2018/2019 gebruik maken van deze mooie hal

Han ter Maat, wethouder

Als de zon schijnt draaien zonnepanelen naar voren, maar als het bewolkt is draait er een zijde naar voren waarmee bijvoorbeeld fijnstof of CO2 afgevangen kan worden. Op de derde zijde kunnen hangende tuinen gemaakt worden, ook is er eventueel reclame mogelijk. De innovatieve techniek van het Sliedrechtse bedrijf  Softs is onder meer al toegepast bij het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis, voetbalvereniging Rijsoord en het Dordtse Da Vincicollege.

De eerste paal voor de nieuwe sporthal in Wageningen is deze week geslagen. 

Scholen

Wethouder Han ter Maat: ,,We zijn blij dat er straks een mooie nieuwe sporthal staat die duurzaam is en bijdraagt aan de sportbeleving. KV Wageningen en de basisscholen kunnen in het seizoen 2018/2019 gebruik maken van deze mooie hal”.  Er wordt nog gezocht naar een naam voor de nieuwe sporthal. Suggesties zijn tot 15 december welkom via www.wageningen.nl/prijsvraag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei