Volledig scherm
Hans Spitsbaard © Roland J. Reinders/MAX

Hans (22) uit Ede jongste Meesterbakker ooit in Heel Holland Bakt

EDE - Hans Spitsbaard uit Ede deed zondagavond goede zaken in tv-programma Heel Holland Bakt. Juryleden hadden niets dan lof voor de creaties van de 22-jarige Edenaar. Hij werd uitgeroepen tot 'Meesterbakker van de week' en is daarmee de jongste meesterbakker in de geschiedenis van het programma.

In Heel Holland Bakt strijdt Hans met (nu nog) acht andere thuisbakkers om de titel. Met zijn 22 jaar is de Edenaar de benjamin van het stel. 

Iedere aflevering valt er een deelnemer af. Ook wordt een deelnemer bekroond tot Meesterbakker van de week.

Ode aan oma

Hans woont bij zijn 81-jarige oma en die mag zijn baksels 'altijd als eerste keuren', vertelde presentator André van Duin. En daarom bakte Hans bij de eerste opdracht, het maken van een koekjestaart, de taart 'Ode aan Oma', met onder meer Fryske dúmkes.

De taart kon op veel lof van de juryleden rekenen. ,,Jouw oma mag verdraaide trots op je zijn. Alles klopt aan de taart’’, aldus jurylid Janny van der Heijden.

Death by Chocolate

Ook bij het maken van zijn spektakelstuk, een chocoladetaart met de naam 'Deat by Chocolate', ging de 22-jarige Edenaar als een speer. ,,Absoluut een taart die je door wil proeven’’, zwijmelde jurylid Janny. ,,Alles is heel smakelijk aan de taart.’’

De solide bakprestatie van aflevering twee leverde Hans de titel 'Meesterbakker van de week op'. En daarmee is hij de jongste ooit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

De Vallei