Jan-Willem van Schip bij de huldiging na zijn wereldtitel op de puntenkoers.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Willem van Schip bij de huldiging na zijn wereldtitel op de puntenkoers. © Cor Vos

Help de wereldkampioen aan nog meer titels

blogWageningen staat bekend als de Stad der Bevrijding of City of Life Sciences, maar met net zoveel recht kan het de Stad der Wereldkampioenen worden genoemd. Of beter Stad der Wereldkampioenen Wielrennen. 

Quote

Doe er nog 1 of 2 euro bij de ozb en gebruik dat geld om Jan-Wil­lem van Schip te ondersteu­nen in zijn jacht op eremetaal tijdens de Olympische Spelen

Arnold Winkel, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Arnold Winkel
Volledig scherm
Arnold Winkel © Rafael Drent

De bekendste wereldkampioen is zonder twijfel Annemiek van Vleuten. Twee weken geleden werd ze na een indrukwekkende solo van meer dan 100 kilometer wereldkampioen op de weg. Maar ze heeft thuis ook al twee regenboogtruien als wereldkampioen tijdrijden hangen.

Maar we hebben nog een wereldkampioen in de gelederen. Dit voorjaar veroverde Jan-Willem van Schip goud op het onderdeel puntenkoers tijdens de wereldkampioenschappen op de baan. De veelzijdige wielrenner - hij kan ook goed op de weg uit de voeten - is pas 25 jaar, dus als het een beetje mee zit heeft hij aan het einde van zijn carrière ook meerdere regenboogtruien in zijn kast liggen. Maar nu komt het probleem: Van Schip heeft geen ploeg. Hij stond onder contract bij Roompot, maar dat stopt.

Hoe nu verder? We kunnen natuurlijk hopen dat zich alsnog een geldschieter meldt. Maar we kunnen als Wageningen ook het heft in eigen handen nemen. Want we zijn toch trots op onze kampioenen? Van de week werd bekend dat Wageningen de ozb heeft verhoogd, maar zo wel allerlei voorzieningen op peil houdt.

Ik zou zeggen doe er nog 1 of 2 euro bij en gebruik dat geld om Jan-Willem van Schip te ondersteunen in zijn jacht op eremetaal tijdens de Olympische Spelen, volgend jaar in Tokyo. Zo houden we niet alleen de bibliotheek en schouwburg in stand, maar zorgen we ook dat we Stad der (olympische) Kampioenen blijven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei