Boswachter Lennard Jasper in wat officeel de droogste plek is van de hele Veluwe; het Zandenbos bij Nunspeet, hij zit tussen de verschroeide bosbessen: dat wordt niks meer dit jaar, en bij aanhoudende droogteperioden legt de bosbes misschien wel het loodje in de natuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Lennard Jasper in wat officeel de droogste plek is van de hele Veluwe; het Zandenbos bij Nunspeet, hij zit tussen de verschroeide bosbessen: dat wordt niks meer dit jaar, en bij aanhoudende droogteperioden legt de bosbes misschien wel het loodje in de natuur. © Jelle Boonstra

Het bos zucht, steunt en kraakt onder de droogte

Door de lange droogte zijn bossen in de overlevingsstand geschoten. Boswachter Lennard Jasper laat ons de gevolgen zien. ,,Hier kunnen we alleen maar met grote ogen naar kijken.’’ Een krakende tocht door het droogste bos van Nederland.

1 reactie

 • de gelderse gravin

  3 jaar geleden
   ik zucht, ik kraak ben knalrood aangelopen en kreun er de ganse dag op los. altijd de pest aan regen, maar de natuur, de mens, zie het dorre bos.... zit er nu dringend om verlegen.  ik zal nooit meer klagen en om regen vragen. regen is een zegen, en alle zegen komt van boven. nu alleen nog even in god geloven !

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

 2. Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zeeland
  Play

  Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zee­land

De Vallei