Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bot in zijn atelier in de school aan de Goudenstein in Ede. © Herman Stöver

Het bruist in oude basisschool in Ede, maar 'die keiharde bas helpt niet'

EDE - De gemeente Ede weet nog niet wat ze wil met het oude gebouw van basisschool De Rots aan de Goudenstein in Ede. Ondertussen hebben studenten en kunstenaars het er prima naar hun zin. De buurt heeft gemengde gevoelens. ,,Ik tril m’n bed uit van hoe hard ze muziek draaien.’’

Uit een van de klaslokalen die nu als ateliers worden verhuurd klinken vrolijke deuntjes uit de radio. Peter Bot maakt van grote takken die hij in het bos vindt houten lampen, of verwerkt ze tot artistieke objecten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei