Het is goed spelen op de Bennekomse schoolpleinen

videoBENNEKOM - Een goed schoolplein wordt als steeds belangrijker gezien als factor voor een goed klimaat. En dus is het hoog tijd voor de Bennekomse schoolpleinentest.  Een test met goede scores. 

Noah van Zanten, Ward Goethals en Kaj Jansen vormen het testpanel. Ook op het eigen schoolplein zijn de drie leerlingen van de Prinsenakker kritisch. Losliggende tegels zijn gevaarlijk als je te hard rent, stellen ze. En niet elk speeltoestel is volgens hen helemaal veilig in de omgeving neergezet. 

Samen bedenken ze verschillende onderdelen waar een plein aan moet doen. Het moet er aantrekkelijk uitzien, veilig, er moet wat groen zijn en een goed voetbalveld is ook nodig. Maar ook zonder bal moet je je er kunnen vermaken. Goed, de heren zijn niet helemaal objectief, ze komen allemaal van dezelfde school, maar ze doen hun best de test zo eerlijk mogelijk te doen. 

Goede scores

Geen enkel Bennekoms schoolplein zakt door het ijs wat de jongens betreft. Overal is voldoende ruimte, elk plein heeft aantrekkelijke kanten. Het ene plein ziet er volgens hen echter wel aantrekkelijker uit dan het andere. Uiteindelijk geven de testers hun eigen schoolplein toch de beste cijfers. 

Mooi voor de jongens natuurlijk. Maar om het eerlijk te houden, roepen we daarom geen winnaar uit. Ook omdat de testers ook bij andere schoolpleinen mooie dingen zien. Zoals de klimmuur bij de Wingerd of de straten die op het plein van de Eben Haëzerschool zijn getekend. ,,Dat zou ik ook wel willen op ons schoolplein.’’ Zegt Noah. Ward knikt. 

Maar ook op andere scholen zien ze mooie dingen. Kaj: ,,Een pannakooi met kunstgras lijkt mij ook wel wat.’’ En wat willen ze als ze echt mogen dromen? Een kartbaan, en een zwembad!

Lees de test in de krant van 2 februari, op papier en digitaal.  En bekijk de video die leerlingen van de Prinsenakker maakten over hun eigen schoolplein. 

Volledig scherm
De testers: Kaj Jansen, Noah van Zanten en Ward Goethals. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei