Volledig scherm
Nieuwjaarsduik in Veenendaal. © Herman Stöver

Hier kun je op 1 januari een nieuwjaarsduik nemen

VEENENDAAL - Wie een nieuwjaarsduik wil nemen hoeft niet per se naar Scheveningen af te reizen. Op diverse plekken in de regio is het mogelijk 2018 verfrissend in te luiden.

De bikkels die meedoen aan een van de nieuwjaarsduiken staat geen vrieskou te wachten. Volgens de weersvoorspelling van het KNMI begint 2018 heel zacht. Met maximaal 7 tot 8 graden ligt de temperatuur ruim boven het vriespunt. 

Otterlo

In Otterlo is de nieuwjaarsduik in de waterplas bij Droompark De Zanding waar om 12.00 uur het startschot klinkt. Deelnemers betalen 2,50 euro aan inschrijfgeld wat ten goede komt aan KiKa. 

Veenendaal

Ook in Veenendaal gaat de duik om 12.00 uur van start bij de surfvijver op sportpark De Groene Velden. Deelnemers kunnen zich vanaf 11.30 uur omkleden in het clubgebouw van Korfbalvereniging SKF en meedoen aan een warming-up voordat ze zich naar het water begeven. 

Vanwege kiezelstenen in het water raadt de organisatie deelnemers aan schoenen aan te trekken. Wethouder Engbert Stroobosser geeft het startschot voor de traditionele duik. Voor de bikkels staat er na de duik soep klaar in de kantine van de korfbalvereniging. Aanmelden is niet nodig en deelname aan de duik is gratis. 

Wageningen

Roeivereniging Argo organiseert de nieuwjaarsduik in Wageningen. Om 12.30 uur is het startschot bij de Grebbedijk 59. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei