Volledig scherm
Bas Leijgraaff. © privécollectie

Homo uitgenodigd bij burgemeester voor gesprek homo-emancipatie

VEENENDAAL - De 20-jarige Bas Leijgraaff uit Veenendaal kan op de koffie bij burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal om over de emancipatie van homo's in Veenendaal te praten.

Maandagavond 1 december stelde Leijgraaff in het nieuwe tv-programma #Mijn5000vrienden dat hij als homo niet hand in hand met een andere jongen kan lopen door Veenendaal zonder uitgescholden en nagekeken te worden.

Gesprek
Burgemeester Kolff 'vindt uiteraard dat mannen hand in hand over straat moeten kunnen lopen'. "Maar ik hoor juist ook andere geluiden van homoseksuele inwoners die zich niet in dit probleem herkennen. Mocht Bas er behoefte aan hebben, ben ik uiteraard bereid met hem het gesprek aan te gaan en zijn ervaringen te bespreken."

Bekijk het televisieprogramme, het fragment met Bas begint rond 7 minuut 30:

 1. Opsporing Verzocht: reeks overvallen Veenendaal en Kesteren door zelfde dadergroep

  Opsporing Verzocht: reeks overvallen Veenendaal en Kesteren door zelfde dadergroep

  VEENENDAAL - Een reeks overvallen en een straatroof die in het afgelopen jaar plaatsvonden in Veenendaal en Kesteren zijn waarschijnlijk door een en dezelfde dadergroep uitgevoerd. Dat veronderstelt de politie. In de uitzending van Opsporing Verzocht besteedt de politie dinsdagavond aandacht aan deze misdrijven in de hoop de daders op het spoor te komen. Daarbij worden mogelijk ook camerabeelden getoond.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  EDE - Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei