Volledig scherm
Hotel De Wereld © Tamara Reijers

Hotel De Wereld en O Mundo kunnen verder na overname door luxe hotel

WAGENINGEN - Hotel de Wereld en sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen maken een doorstart. Ze zijn overgenomen door Landgoed Groot Warnsborn uit Arnhem.

Grote blijdschap dinsdagavond in Hotel de Wereld en restaurant O Mundo. De gerenommeerde horeca-etablissementen aan het Wageningse 5 Meiplein waren failliet, maar kunnen nu verder. 

Curator Marike Boersen van Bierman Advocaten uit Tiel was naar Wageningen getogen om het goede nieuws te delen met het personeel. Het eveneens gerenommeerde Arnhemse horecabedrijf Landgoed Groot Warnsborn is blij met de overname en neemt ook al het personeel in dienst. 

Duitse troepen

Hotel de Wereld geniet landelijke bekendheid als de plek waar de Duitse troepen in Nederland op 5 mei 1945 capituleerden. En restaurant O Mundo is al jaren in het bezit van een Michelin-ster. 

De schok was groot toen vorige week het nieuws van het faillissement van de Jaap Venendaal Groep, waartoe de bedrijven behoorden, naar buiten kwam. Curator Boersen is gelukkig met de overname: ,,Ook de Stichting Nationaal Erfgoed Hotel de Wereld, die eigenaar is van het gebouw, is blij.''

Tex-Mex

Elders op het 5 Meiplein is ook Tex-Mex restaurant Kelly's overgenomen. Dat horecabedrijf van de Jaap Venendaal Groep komt onder de vleugels van het Panorama Restaurant Blaauwe Kamer tussen Wageningen en Rhenen.

Boersen overlegt nog met overnamekandidaten voor DrinksandBites op de Markt in Wageningen, voor Hotel Hof van Wageningen en Eat Cetera Wageningen aan de Lawickse Allee en voor de twee Edese bedrijven van de failliete Jaap Venendaal groep: Hotel PTC+ en restaurant Eat Cetera Ede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei