Volledig scherm
Zestien houten soldaten voor het bezoekerscentum. © Herman Stöver

Houten bewakers voor bezoekerscentrum Grebbelinie

RENSWOUDE - Zestien nieuwe houten soldaten houden sinds gisteren de wacht bij het bezoekerscentrum Grebbelinie bij Renswoude. Ze blijven er tijdelijk, in het voorjaar krijgen ze een vaste standplaats in de omgeving.

Een aantal van de locaties waar de soldaten komen te staan, zijn bij de Oude Holleweg, de Barneveldsestraat en de Munnikenweg.

De zestien manshoge soldaten symboliseren het 22ste Regiment infanterie dat in de mobilisatieperiode van 1939 tot en met 1940 in Renswoude gelegerd was. De militairen kwartierden aanvankelijk in bij Renswoudenaren en bouwden barakken toen de winter aanbrak. 

Met de houten soldaten wil het Grebbelinie Bezoekerscentrum de verhalen uit het verleden levend houden. Er staan al acht houten soldaten uit vier verschillende tijdsperioden van 1629 tot 1945 die de wacht houden bij het infocentrum op de plek van het voormalige Fort aan de Buursteeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei