Volledig scherm
© Eric Wijnacker/DG

Impopulaire verhuizing raadhuis naar Dorpshart lijkt nabij

RENSWOUDE - Het gemeentehuis van Renswoude verhuist naar het Dorpshart. Tenzij zich voor 1 december alsnog een ondernemer meldt die zich in het dorpshart wil vestigen. Dat besluit nam de gemeenteraad van Renswoude dinsdagavond laat in het huidige gemeentehuis, dat te klein was om alle belangstellenden te herbergen. 

Zo'n honderd mensen moesten de vergadering buiten de raadszaal, via een scherm, volgen. Dat verliep in een rustige sfeer. Veel Renswoudenaren hebben er moeite mee dat het gemeentehuis verplaatst en dat er niet meer winkels naar het Dorpshart komen. Ook was er kritiek op de massaliteit van het nieuwe gebouw.

Een amendement van de VVD, gesteund door SGP, CDA en Dorpsbelang bracht de oplossing: de vierde bouwlaag van het beoogde nieuwe gebouw komt er niet zodat de nieuwbouw andere gebouwen in het Dorpshart minder in de schaduw gaat zetten. 

Deadline

Mocht een ondernemer, bijvoorbeeld Bike Totaal Joop van Voorthuizen, alsnog overeenstemming bereiken met Van Woerden om een winkel te bouwen in het Dorpshart op de beoogde locatie van het gemeentehuis dan kan dat. De deadline daarvoor is 1 december, anders gaan de voorbereidingen voor de nieuwbouw van het gemeentehuis beginnen.

CDA-wethouder Hans van de Pol is blij dat er een breed gedragen besluit van de gemeenteraad ligt: ,,1 december weten we waar we aan toe zijn. Of we gaan ons dan voorbereiden op een verhuizing naar het Dorpshart, of op de verbouwing van ons huidige gemeentehuis. Een helder besluit van de raad dat een einde maakt aan de onzekerheid. Ook voor onze inwoners.’’

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei