Volledig scherm
PREMIUM
© Herman Stöver

In deze Edese flat leven bewoners noodgedwongen in een bouwput

EDE - Half afgeleverd werk, schade aan spullen, gaten in muren, overlast door stof en lawaai. Bewoners in De Elskampflat in Ede-Zuid zijn boos. ,,Het lijkt wel of er een stel kinderen aan het werk zijn.”

Volledig scherm
De gang in een woning in de Elskampflat © DG

,,Mevrouw het is een drama, meer zeg ik er niet over”, zegt een man die net zijn woning verlaat in De Elskampflat aan de Van der Hagenstraat in Ede-Zuid. ,,Kijk om u heen.” De flat is overgenomen door bouwvakkers. Veelal buitenlandse mannen in hesjes van aannemer Hemubo lopen af en aan met potten verf, planken en kitspuiten. Andere Bouwvakkers, een deel van hen komt uit Spanje, hangen over de reling of lurken aan een sigaret. De gehele linkerkant van de acht verdiepingen tellende flat staat in de steigers.

'Je kunt hier niet leven'
Woningstichting Woonstede onderhoudt 114 appartementen vertelt een enorme banner. Veel bewoners in de flat denken daar het zijne van. ,,Onder de noemer onderhoud zijn ze bezig aan een grote renovatie. Bij onderhoud kun je in je woning blijven, maar dat is nu onmogelijk”, vertelt bewoonster Eveline Haanstra. Bewoner Bert Breemer beaamt dat. ,,Je kunt hier niet leven. Alles sluiten ze af. De badkamer en wc gaan eruit en er is geen afvoer in de keuken.” Bewoners zijn voor water aangewezen op een kraantje op de galerij en moeten om te douchen naar beneden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei