Volledig scherm
In de schaduw op het terras van Onder de Linden in Wageningen. foto herman Stöver © Herman Stover

In drie jaar speelde één bongospeler te hard in café Wageningen

WAGENINGEN  - In de afgelopen drie jaar is één keer vastgesteld dat er sprake was van geluidsoverlast vanuit café Onder de Linden aan de Haagsteeg in Wageningen. ,,Dat ging die ene keer om een bongospeler die te hard op zijn trommels sloeg'', zegt wethouder Han ter Maat.

De uitbaters van het café zien scherp toe op geluidsoverlast, op de apparatuur is vrijwillig een begrenzer aangebracht. Als het aantal toegestane decibellen overschreden dreigt te worden stopt de versterker er mee.

Raad van State

Dat heeft effect, zegt Ter Maat. Ramen en deuren van het café blijven meestal dicht en het  populaire terras mag 's avonds laat niet gebruikt worden. Enkele omwonenden zeggen echter nog steeds geluidshinder te ondervinden. Het café trekt meer publiek dan voorheen. Ter Maat acht verder overleg met de bezwaarmakers nutteloos en wil geen dwangsom opleggen aan het café: ,,Dit zal dus wel beslecht worden bij de Raad van State.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei