Volledig scherm
Aanhouding in Rhenen © Dg/Harold Schuil

In Ochten betrapte drugsdealers klemgereden in Rhenen

RHENEN/ OCHTEN - Twee 30-jarige Veenendalers zijn donderdagavond na een achtervolging klemgereden in Rhenen nadat ze waren betrapt bij een drugsdeal in Ochten. Een politiemotor en drie politiewagens reden het duo rond 17.00 uur klem op de Frederik van de Paltshof.

Donderdagmiddag belde een getuige de politie omdat hij of zij vond dat twee mannen zich verdacht gedroegen aan de Beukenlaan in Ochten. De getuige vermoede dat er op straat sprake was van een drugsdeal. 

Opgewacht

Op het moment dat de politie poolshoogte nam, ging de witte bestelbus er vandoor. De politie achtervolgde de Veenendalers die via de Rijnbrug naar Rhenen reden. Op de Frederik van de Paltshof werd de bus opgewacht en aan de kant gezet door Rhenense politiemensen.

Harddrugs

Volgens de politie hadden de mannen bij hun aanhouding drugs bij zich. Dat ging om harddrugs en wiet. Om welke hoeveelheden het ging, kon de politie gisteren niet zeggen, wel dat het niet om gebruikershoeveelheden ging.

De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel voor verhoor. Dat ging gemoedelijk en zonder problemen. De aanhouding op straat met vier politievoertuigen midden in Rhenen trok aardig wat bekijks.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei