Volledig scherm
Klanten doen kerstboodschappen. © ANP

Ingrediënt voor kerstdiner vergeten? Deze supermarkten in de Gelderse Vallei zijn gewoon open

RHENEN - Zul je net zien. Alle ingrediënten voor de kerstdis heb je in huis, maar net dat ene ding voor het toetje ben je vergeten. In de Gelderse Vallei heb je pech op eerste kerstdag, maar op tweede kerstdag kun je wel even snel naar de super.

In Ede zijn alle supermarkten op eerste kerstdag gesloten. ,,We mogen niet open van de gemeente Ede”, zegt Erik Huigen van de Albert Heijn aan het Rozenplein. Opening op zon- en feestdagen ligt gevoeliger in de gelovige Gelderse Vallei dan in bijvoorbeeld Rivierenland, toch is dat voor Huigen geen reden om niet open te gaan als de regels dat zouden toestaan. ,,Wij vinden dat de keuze aan de klant moet zijn. We hebben meerdere vestigingen in Ede. Als we op eerste kerstdag open zouden mogen, zouden we bijvoorbeeld de XL vestiging open doen.”

In Rhenen zijn alle supermarkten gesloten op eerste kerstdag. Alleen de Jumbo is geopend op tweede kerstdag. ,,Heel veel supermarkten zijn dan open, dus wij ook", zegt bedrijfsleider Marco Ruisch. ,,Ik denk dat er vraag naar is. Het is net als met de zondagsopenstelling, mensen verwachten het tegenwoordig,”

Religie speelt volgens Ruisch geen rol bij de openstelling in de Gelderse Vallei. ,,Wij kijken vooral naar wat de concurrentie doet. Als het wel een rol zou spelen zouden alle supermarkten ook op zondag gesloten zijn.”

Bekijk hieronder een overzicht van winkels in de steden die geopend zijn op eerste en/of tweede kerstdag.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei