Volledig scherm
Maaltijd van eerstejaarsstudenten bij de Wageningse Studentenvereniging Ceres tijdens een eerdere introductietijd. © Tamara Reijers

Introductie Wageningen met 2.400 eerstejaars

WAGENINGEN - Ongeveer 2.400 eerstejaars studenten aan Wageningen Universiteit zijn vandaag begonnen aan hun algemene introductiedagen. Tot en met woensdag leren ze in groepjes van ongeveer tien nieuwelingen, onder begeleiding van twee ouderejaars mentoren, hun nieuwe studie- en in veel gevallen ook woonplaats kennen. 

Het aantal introductielopers is net iets hoger dan een jaar geleden, toen met 2.380 deelnemers een record werd geboekt. 

Ongeveer 95 procent van alle nieuwe Wageningse studenten doet mee aan de algemene introductiedagen. Voor de liefhebbers is er later ook de mogelijkheid om daarna mee te doen aan de introductietijd bij een van de studentenverenigingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei